Thaise Massage Sleidinge  thumbnail

Thaise Massage Sleidinge

Published Aug 31, 23
10 min read

Massage Gun Decathlon

Massages worden al duizenden jaren gebruikt als een techniek om te ontspannen en te genezen. Door het weefsel en spieren van de mens te masseren zijn er al talloze voordelen voor onze gezondheid ondervonden! Het is algemeen bekend dat massages voordelen hebben op onze gezondheid - hypervolt massage gun. Hieronder een rijtje van de belangrijkste voordelen: Vermindert stress Versnelt het herstel van spieren Heeft een positief effect op je humeur Verhoogt je weerstand Verlaagt de bloeddruk Verbetert de balans tussen lichaam en geest Geeft je energie Heeft een positief effect op je huid Laat je tot rust komen Uit onderzoek van de blijkt dat slechts 1% van de mensen wekelijks een massage ondergaat

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de belangrijkste redenen voor mensen in Nederland om een massage te boeken zijn (meerdere antwoorden waren mogelijk): In totaal zijn er meer dan 80 verschillende massagesoorten die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. In deze longread bespreken we de 25 bekendste massages en de voordelen van deze massages.

De Zweedse massage, ook wel klassieke massage genoemd, is verreweg de meest bekende massagevorm. Er is veel verwarring over de grondlegger van deze massagevorm: Per Henrik Ling wordt vaak gezien als de grondlegger, maar dit is niet terecht. De Nederlander Johann Georg Mezger heeft namelijk de Franse termen bedacht waarmee de massagevorm wordt omschreven.

Dit geldt uiteraard bij iedere massagevorm - table de massage professionnelle. Een Zweedse massage is vaak de beste keuze voor mensen met stijve spieren en pijn over het hele lichaam De Zweedse massage is een lichte massagevorm (ontspanningsmassage) die gebruik maakt van vijf basistechnieken De Balinese massage is ontstaan uit een traditionele vorm van de Indonesische massage

Een Balinese massage kan gezien worden als een soort mix van verschillende massagetechnieken die zijn samengevoegd tot een nieuwe massagevorm Bij de massage wordt vaak gebruikt gemaakt van kokosolie. Dit helpt om het lichaam volledig te doen ontspannen en verzorgt de huid Acupressuur is een behandelwijze die vaak wordt verward met acupunctuur (de behandelwijze die gebruikt maakt van naaldjes).

Zo stammen ze beide af van de oude traditionele oosterse geneeswijze. Daarnaast richten beide therapieën zich op het verbeteren van de doorstroom van energie in het lichaam door specifieke punten op het lichaam te stimuleren. Acupressuur verschilt van acupunctuur de therapeut bij acupressuur niet met naalden werkt, maar met zachte druk van voornamelijk de vingers, handen en ellebogen.

Appareil Massage Pied

De behandelwijzen worden dan vaak aanpast aan de westerse noden en gecombineerd met westerse kennis en rituelen. In tegenstelling tot acupunctuur, wordt er bij acupressuur geen gebruik gemaakt van naalden Acupressuur is een behandeltechniek die wordt gebruikt bij verschillende soorten massages Anma is één van de oudste massagevormen die er bestaat.

De massagevorm komt uit China en werd ongeveer 5000 jaar geleden voor het eerst toegepast. Anma-massage is de voorloper van vele massage vormen zoals shiatsu, Zweedse massage, sportmassage en Tui Na. massage la louviere. Bij een Anma-massage word je van top tot teen gemasseerd. Tot op de dag van vandaag is Anma nog steeds een erg populaire massagevorm in Japan, maar in Nederland en België is shiatsumassage bekender en populairder

Normaliter duurt een Anma-massage een uur, maar veel massagepraktijken geven ook de mogelijkheid voor een half uur of juist een langere behandeling. Tijdens de massage is het aan te raden om soepel zittende kleding aan te trekken, de massage wordt namelijk over de kleding heen gegeven (massage dos). Anma is een van de oudste massagevormen die er bestaat

In het algemeen wordt er geen gebruik gemaakt van massageolie Ayurveda wordt gezien als het oudste gezondheidssysteem dat zo'n 5. 000 tot 6. 000 jaar geleden op werd geschreven. Het holistische systeem is afkomstig uit India en betekenis kennis (veda) van het leven (ayus). Een ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende soorten olie.

Bij sommige ayurvedische massages wordt er zelfs gemasseerd met rijst of kruidenbundels! In principe is een ayurvedische massage voor iedereen geschikt - massage erotisue. Traditionele Thai massage Brugge. Maar er zijn een paar gevallen waar de massagevorm wordt afgeraden: De eerste 3 maanden van de zwangerschap Bij kanker Bij koorts Direct na het eten Bij deze massagevorm wordt het gehele lichaam gemasseerd en wordt het hele lichaam in balans gebracht

Jouw levensstijl, stemming en probleemgebieden worden besproken om de massage volledig naar jouw behoeftes aan te passen. De ayurvedische massages lopen uiteen van 30 tot 90 minuten. Een ayurvedische massage is een olierijke massage die je helpt om je geest tot rust te brengen Ayurvedische massages staan er om bekend dat ze niet alleen goed zijn voor je fysieke staat, maar dat je er ook veel psychische voordelen van kunt ervaren Om te begrijpen wat een bindweefselmassage is, dienen we eerst te begrijpen wat bindweefsel is.

Thaise Massage Limburg

Een bindweefselmassage beïnvloedt de organen en kan blokkades opheffen. Door je huid te plooien of te rollen voelt de masseur waar de spanning zit in je lichaam. Een bindweefselmassage kan op verschillende plekken van het lichaam, zoals je gezicht, hals, decolleté, rug en benen. De massagevorm is niet erg ontspannend, afhankelijk van de masseur en de eventuele blokkades kan het zelfs een beetje pijn doen.

Het is een liefdevolle ontspanningsmassage die uitgaat van een respectvolle benadering. Deze massagevorm is niet moeilijk om te leren. Veel ouders en verzorgers zien het als een perfecte manier om met hun baby in contact te komen en een diepere connectie te maken! Een Shantala-massage is voor iedere baby geschikt, met name voor kindjes die veel huilen en last hebben van darmkrampjes.

De voordelen van een Shantala-massage op een rijtje: Jouw baby zal rustiger en dieper slapen De spijsvertering van jouw baby wordt verbeterd Darmkrampjes en overstrekking verminderen Bovendien zorgt de massage voor een stijging van het hormoon oxytocine, dat een belangrijke rol speelt bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. centre de massage liege (Massagesalon Brugge). Er is een verhoogde productie van dit hormoon voor zowel de gemasseerde (baby) als de masseur (ouder/verzorger)

Deze massagevorm bestaat al heel lang in de Tibetaanse cultuur en wordt daarom ook wel genoemd. De massagevorm maakt vaak gebruik van olie en is bijzonder effectief voor mensen die aan lichaamstraining en meditatie doen. Maar ook als je hard intensief werk verricht of lang in dezelfde houding zit, kan een Kum Nye-massage helpen.

De Thai kennen de kunst van het masseren als geen ander volk ter wereld. Het is een stevige massage, waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen of oefeningen uitvoert (massage hannut). Het doel van de traditionele Thaise massage is om mensen in balans te brengen, zowel lichamelijk als geestelijk

Je voorkomt en verhelpt er lichamelijke en psychische klachten mee. Het zorgt voor versoepeld weefsel en spieren en heeft nog veel meer voordelen: Verlicht pijn in de rug, schouders, het hoofd en vermindert spierspanning Bevrijdt blokkades in de energiestroom Stimuleert het zenuwstelsel Verjongt het lichaam Helpt tegen slapeloosheid en vermoeidheid Vermindert stress De traditionele Thaise massage is zonder olie, erg stevig en kan in sommige gevallen zelfs wat pijnlijk zijn (zeker als de spieren flink vastzitten).

Thai Massage Brecht

De Thaise massage is een stevige massage en helpt om het lichaam in balans te brengen. In sommige gevallen kan de massage wat pijnlijk zijn De massagevorm zorgt voor ontspanning en activering en helpt met het voorkomen van lichamelijke en psychische klachten Ko Bi Do-massage is een Japanse techniek voor het masseren van het gezicht, en wordt ook wel gezien als een natuurlijke facelift.



Schoonheid wordt in Japan al honderden jaren gezien als een juiste balans tussen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. De massagevorm focust op het behandelen van de drukpunten en meridianen, de oppervlakkige huid, de diepere huid en de spieren. Deze gezichtsmassage kan met geen andere gezichtsmassage vergeleken worden. Elk deel van het gezicht wordt met specifieke technieken behandeld.

De massage stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar brengt het hele lichaam in balans op zowel emotioneel, mentaal als spiritueel gebied! Ko Bi Do is een Japanse massagetechniek voor het masseren van het gezicht en helpt met het verbeteren van de huid In tegenstelling tot een bindweefselmassage, heeft deze massagevorm ook een ontspannend effect De transformatie van een rups in een vlinder, dat is een beeld dat laat zien waar een metamorfosemassage over gaat.

Tijdens een metamorfosemassage worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd om zo blokkades op te ruimen en een nieuwe start te maken - massage salons. Een metamorfosemassage is erg ontspannend en brengt de geest helemaal tot rust. Daarnaast kan de massage ondersteunend werken in periodes van veranderingen, zoals bij een echtscheiding, zwangerschap, verhuizing of bij andere veranderingen

een echtscheiding, verhuizing, zwangerschap) Cupping is al jarenlang een populaire massagevorm en heeft veel fans, maar door de vele voordelen wordt deze massagevorm alleen nog maar bekender en geliefder! Cupping vermindert spanning in de spieren en zorgt voor sneller herstel van de spieren na inspanning. Ook heeft het veel effect op de huid en het bindweefsel.

Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van zuigkracht om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen. De cups worden op de huid geplaatst en handmatig of met een pomp vacuüm gezogen. Hierdoor wordt het ondergelegen weefsel omhoog getrokken waarna de cups nog zo'n 15 minuten op hun plek blijven zitten.

Formation Massage Belgique

het verkeerd uitvoeren van een cuppingbehandeling kan schadelijke gevolgen hebben. Dit kan een onschuldige blauwe plek zijn, maar als je deze behandeling herhaaldelijk verkeerd ontvangt, kan het afsterving van het huidweefsel tot gevolg hebben - massage waarloos. Cupping is een massagevorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van zuigkracht en vermindert spanning in de spieren Let goed op wanneer je een cupping-massage neemt

Bij een Lomi Lomi-massage wordt er tijdens de behandeling gemasseerd met lange strijkende bewegingen afgewisseld met traditionele methodes om de interne balans en harmonie in het lichaam te herstellen. Als je volledig wilt ontspannen is een Lomi Lomi-massage zeker de juiste oplossing. Wat een Lomi Lomi-massage onderscheidt van bijvoorbeeld een Zweedse massage is dat deze veel meer spiritueel georiënteerd is.

Tijdens de massage kan het lichaam alle zorgen en gedachten laten varen die eventuele stress en spanningen opleveren. De Lomi Lomi-massage geeft je een bijzondere en ongebruikelijke ervaring. Het is bijvoorbeeld niet raar dat de masseur begint te neuriën tijdens het masseren. Als je kiest voor een Lomi Lomi-massage kan je je hier het beste helemaal aan overgeven.



De duur van de massage hangt voornamelijk af van de staat van de lymfeklieren en de hoeveelheid en de plek van het oedeem (Massagesalon Brugge). Lymfemassages worden voornamelijk gebruikt om vochtophopingen te verminderen Lymfemassages zijn een goede optie wanneer je de afvoer van afvalstoffen en lymfe van je lichaam wilt verbeteren Een klankmassage is een akoestische belevenis! Je wordt letterlijk aangeraakt door geluid, waardoor deze massagevorm een effectieve manier is om te ontspannen

Omdat klank het oorspronkelijke vertrouwen van de mens aanspreekt, kan je enorm snel diepe ontspanning bereiken. Deze massagevorm is ontwikkeld door Peter Hess vanuit zijn klankervaringen in Nepal en Tibet. Na jarenlang onderzoeken en experimenteren, heeft hij al zijn kennis gecombineerd en de massage aangepast aan de behoefte van de mensen in de westerse wereld.



Een klankmassage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van klankschalen die op het lichaam worden geplaatst De massagevorm is een goede manier om een diepe staat van ontspanning te ervaren De reflexologie, ook wel of genoemd, is een massagesoort die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten.

Massage Tafel



Deze massagevorm komt oorspronkelijk uit China. Bij reflexologie wordt er druk uitgeoefend op de verschillende reflexpunten op de handen en voeten. Men spreekt vaak van voetreflexologie, omdat de voeten gevoeliger zijn dan de handen en doordat de reflexpunten lastiger te vinden zijn op de handen. kobido massage. Door de massage worden blokkades in het lichaam weggehaald, wat het zelfherstel van het lichaam bevordert

Reflexologie gaat ervan uit dat alle lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten en de handen Reflexologie helpt om blokkades in het lichaam op te heffen en bevordert zo het zelfherstel van het lichaam De letterlijke vertaling van reiki is 'universele levensenergie'. Deze energie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft.

Latest Posts

Boekhouder Echt

Published Apr 02, 24
2 min read

Hoe Veranderen Van Boekhouder

Published Mar 30, 24
7 min read

Welfsels Plafond

Published Mar 19, 24
7 min read